Stäng
Fraktfritt        Snabb leverans!

SKOVÅRD

TIPS! Tänk på att nya skor bara är grundpreparerade och inte har tillräckligt starkt skydd mot smuts och väta. Putsa och impregnera gärna nya skor innan de används. För att skorna ska behålla sin lyster och karaktär bör de rengöras, putsas och impregneras regelbundet.

VÅRD
Innersulor bör lyftas ut och torkas i rumstemperatur. Försök att undvik torkskåp, skorna mår bäst av att torka i rumstemperatur. Lägg gärna lite tidningspapper i skorna. Töm ut eventuell sand.
LÄDER
Läderskor bör fetas in med jämna mellan rum. Särskilt när det blir slitna och avskavda. Saltränder tvättas bort med ljummet vatten, med 1 droppe citron i, massera sedan skinnet tills randen är borta
MOCKA OCH NUBUCK
Mocka och Nubuck skor används speciell skokräm som fräschar upp skornas grundfärg. Den ruggiga ytan borstas upp med en mockaborste när skon torkat. Fläckar och blanka partier kan slipas med en slipkloss.
SPORTSKOR
Sportskor kan också behövas fräschas upp ibland med ett specialshampoo. För att återställa färgen på vita sportskor använder man heltäckande, flytande skokräm.